Ιστορία – Αθλητική Ένωση Ιλίου – Ακαδημίες Ποδσφαίρου

Το σωματείο μας, Η αθλητική ένωση Ιλίου,  ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 1997 από τον κ. Σπυρίδη Παναγιώτη και στενούς συνεργάτες, όπως ο αείμνηστος κ. Κακάκιος Ανδρέας, ο πρώτος Πρόεδρος του συλλόγου, ο Γενικός Αρχηγός της ανδρικής ομάδας Πουλημένος Βάϊος, ο (αείμνηστος) Πιτέλης Θεόδωρος, οι Υπεύθυνοι Υποδομών κ. Χαλδαίος Δημήτριος και κ. Χαλδαίου Άννα όπως και πολλοί άλλοι.
Γονείς και φίλοι του Σωματείου με αφοσιωμένη και ανιδιοτελή προσφορά και προσπάθεια κατάφεραν να καθιερώσουν το Σύλλογο μας, έναν από τους πιο υγιείς στο χώρο του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου.

Η ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζεται ανελλιπώς και με μεγάλη επιτυχία στα Πρωταθλήματα Κατηγοριών της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Μάλιστα, τις περιόδους 1997-1998 και 1998-1999 ο Σύλλογος μας κατέκτησε συνεχόμενα δύο Κύπελλα Ήθους στα Πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αθηνών. Το 2001, και παρά το νεαρό της ηλικίας των αθλητών μας, ανεβαίνει Κατηγορία από τη Γ’ στη Β’ Ε.Π.Σ. Αθηνών. Έκτοτε αγωνίζεται μεταξύ Γ’ και Β’ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Α. Ο στόχος από την ίδρυση του σωματείου, ο οποίος παραμένει έως και σήμερα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ιδρύθηκε άλλωστε, είναι να πλαισιώνεται η ομάδα με παιδιά της περιοχής και ιδιαίτερα από τα τμήματα Υποδομών του Συλλόγου μας. Σκοπός μας είναι ο υγιείς αθλητισμός σε όλα τα επίπεδα, το Ήθος, η προσπάθεια για Έντιμο Ποδόσφαιρο, ο Σεβασμός και πάνω από όλα να ευχαριστιούνται οι αθλητές μας το άθλημα που αγαπούν ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Παρά την ολιγόχρονη παρουσία μας στο χώρο, αρκετοί αθλητές μας με δική τους προσπάθεια αλλά και με των προπονητών τους, κατάφεραν να ανοίξουν τα φτερά τους για το όνειρό τους στις Επαγγελματικές κατηγορίες Α’, Β’ και Γ’ Εθνικής. Για όλους εμάς που είμαστε κοντά στο σωματείο αυτό λέγεται Ηθική Δικαίωση και αυτός είναι ο λόγος που συνεχίζουμε.